Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 10:19 - Ако можех да се храня като куче...
Автор: ranko Категория: Новини   
Прочетен: 2094 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чухте ли за кучето на земеделския министър? То, милото, скоро ще умре от глад, защото кренвиршите, които благодетелят му купува не стават за ядене! Сълзливата история разказа лично пред журналисти в началото на седмицата министърът на земеделието Валери Цветанов:  "Трябва да кажем на българина - на пенсионера, на майките с малки деца и на всички хора за какво става дума. Трябва да стане ясно, че кренвиршът, който е 3,60-3,80 лв., не трябва да се купува. Аз имам куче и се опитах да му дам парче от тези продукти, а то отказа да ги яде!"

Аз лично, не знам бабичките в панелките да си хранят болонките с кренвирши. По-скоро те самите си ги хапват, ако са им артисали пари от пенсиите, дето Масларова им ги дава!
Най-хубавото в тази жестока кучешка драма е, че покрай домашния си любимец министър Цветанов се сети и за народа – “Кренвирш, който струва 3,60-4 лв./кг, е тотална фалшификация. Изкупната цена на сланината в зависимост от периода е между 2 и 4 лв. за килограм.

Как е възможно сланината да се изкупува за 4 лв., а кренвиршът да струва 3,60 лв.? Какво съдържа? Повече от ясно е - рога и копита. Много съм разтревожен. Хората с ограничени финансови ресурси отиват и ги купуват, а вероятно някои от тях са много опасни за здравето. Това повече не може да продължи!”, рече той предизборно разнежен.
И както, каза тъй и стана – привика търговци и производители на месо и мляко и ги предупреди, че повече така не може – трябва с повече мисъл за народа да се подквасва млякото и омесва каймата. Гостите се съгласиха. И как не – министърът сам им каза, че сиренето под 6-7 лв. не е истинско. Те не са луди да се дърпат, колко му е да понадуят още цените. Знаят, че бабите нямат навик да питат за прозиход, документи и сертификати. Вярно, Цветанов строго обеща да се въведе контрол по цялата верига – от кравата, през завода, до кофичката мляко. Но дотогава много вода ще изтече, може даже и правителството да се смени...
А самата идея е похвална – магазините са препълнени с храни, в които един Господ знае какво има. Дали ще е сода каустик в млякото на детето, кламер в хляба или просто конски жили в месото не е важно - алъш-вериш да става! Само дето редът е обратен – първо се въвеждат драконовските мерки пък после се казва на хората – сирене под 5 лв. да не си купуват. Защото сега министър Цветанов с две думи развърза ръцете на търговците да безчинстват на воля! За сметка на бедния нашенец, който от безизходица понякога изпада в комични ситуации в магазините.

Има една история, която звучи като виц, но за съжаление не е. Случило се в първите години на демокрацията. Отива един мъж от село, дето вече и на картата го няма, в София. Какво е търсил там не знам. Влязъл в един магазин за месо и изведнъж се опулил – гледа някакви пилешки шийки, които стрували безумно евтино. Човекът много се зарадвал, вкъщи вече не си спомняли откога не са яли месо. Отишъл при продавачката и посочил с пръст стоката. А жената вместо да му каже цената, изведнъж го стрелнала – “А котенцето ви колко е голямо? Ако е мъничко по-добре да му вземете свински дроб, тъкмо заредихме.”

Въпреки преживения шок нашият герой си купил цели две кила пилешки шийки. Били еднакво вкусни и с картофки, и на яхния с кромид!



Тагове:   можех,


Гласувай:
1



1. анонимен - Ами то всяко куче познава какво има в ...
05.09.2009 22:04
Ами то всяко куче познава какво има в храната и ако не умира от глад не яде боклуците дето ги продават по магазините. Моето яде пилешки шийки, свински гръкляни, бял дроб и др такива неща. Чисто месце без химия. Покрай нея и аз спрях кренвиршите. Изобщо тя ми е критерия. Ако Лора го яде, значи става. Така че не виждам какво толкова че министъра е казал истината.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ranko
Категория: Новини
Прочетен: 83677
Постинги: 27
Коментари: 73
Гласове: 126
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930