Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 13:45 - Аман от съвети. Не е време за приказки, а за действия.
Автор: ranko Категория: Новини   
Прочетен: 1013 Коментари: 0 Гласове:
0



 

В миналото, ако откраднеш ти режат ръката, а ако излъжеш се разделяш с езика. Ако наказанията бяха актуални и до днес, много мошеници щяха да бъдат инвалиди. Телефонните измамници щяха да умрат от глад и да застинат в мълчание. Но в една либерална страна, те използват езика си за бръщолевене на какви ли не глупости, само и само да изпразнят джобовете на хорицата.

С нови номера излязоха „на пазара“ теефонните мошеници . Започнаха масово да съблазняват с безплатни плазмени телевизори, мобилни апарати и парични награди от 500 лева.

„Здрасти, аз съм племенникът ти, чичо е в болница“ се превърна в „Добър ден. Обаждам се от Технополис. Вие спечелихте плазмен телевизор от нашата месечена томбола!“.

Шмекерите смениха не само лозунгите си, но и аудиторията. От старите самотни бабички по селата, те се насочиха градски хора. От стационарен, минаха на мобилен телефон .

След като нежен женски глас ви обяви, че сте финалистът в томболата, която се провежда от скоро в България. Логичният въпрос от страна на жертвата е- какъв е принципът и как е попаднал неговият номер тази игра. От другата страна ви убеждават, че това е жребий, в който участват всички клиенти на дадения мобилен оператор.

Изнася се една лекция как фирмата държи на вас и иска да ви се отплати, че сте нейн клиент. Как това е щастливият ви ден и не трябва да пропускате шанса на живота си. Ако се хванете на номера, „служителката“ ще поиска адрес, на който да достави наградата.

Разследващи полицаи съобщиха, че ако се хванете на въдицата и дадете домашния си адрес, измамниците карат човека да купи ваучери за мобилни телефони и да продиктува кода за зареждане. Най- често сумата, за която трябва да се бръкне „късметлията“ е 100 лева. След това плащане се оказва, че фирмата не само не държи на вас като клиент, ами даже не знае, че сте нейн клиент.
А излъганите граждани от този вид „томбола“ остават с пръст в уста пред старите си телевизори.

От полицията съветват в никакъв случай да не се вярва на подобен тип предложения.

Аман от съвети. Не е време за приказки, а за действия.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ranko
Категория: Новини
Прочетен: 83533
Постинги: 27
Коментари: 73
Гласове: 126
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031