Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2009 20:02 - Топ десет на соцплажовете
Автор: ranko Категория: Новини   
Прочетен: 1275 Коментари: 0 Гласове:
1



Класация на най-добрите места за почивка през лятото в бившите соцстрани направи испанският туристически сайт diariodelviajero.com.

Класираните страни са Словения, Хърватия, Черна гора, Унгария, Румъния, България, Полша, Литва, Латвия и Естония, които имат излаз съответно на Адриатическо, Черно и Балтийско море, както и на сладководни басейни. От сайта уточняват, че критериите за оценка са субективни и че в класацията биха могли да се включат и много други места.

Първото място е отредено за словенския курортен град Пиран. Сред качествата на това място е съхранената средновековна архитектура и живописните извити улички. Разположен е на адриатическия бряг, в единствената плажна зона на малката Словения. Пиран се намира на кръстопът между Словения, Хърватия и Италия, италианският език се приема за втори официален в града, което без съмнение улеснява много комуникацията с латиноговорящите туристи.

Под №2 е поставен пристанищният град Пула в Хърватия. Намира се на полуостров Истрия, който е характерен с мекия си климат и приказно красива природа. Близо е до италианските градове Триест и Венеция.

Черна гора е следващата класирана страна, с градчето Котор. Античен венециански град, ограден от впечатляваща крепостна стена. Това е едно от най-красивите места по адриатическото крайбрежие.

С номера 4 и 5 в класацията се нареждат унгарското езеро Балатон и румънският град Констанца, който се намира на брега на Черно море.

България е класирана шеста, с южночерноморския град Обзор. Испанците подчертават, че цените в градчето са много ниски, а красивата природа е привлякла много испански инвеститори към Обзор.

Последните четири места са отредени за най-големия полски курорт Сопот, намиращ се на балтийския бряг, лятната столица на Литва Паланга, латвийският град Юрмала и естонския курорт Парну.

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ranko
Категория: Новини
Прочетен: 83649
Постинги: 27
Коментари: 73
Гласове: 126
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930